ΜΕΝΟΥ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η «Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» δημιουργεί την Τράπεζα Χρόνου στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Κέρκυρας».

Η Τράπεζα Χρόνου συνιστά ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών, γνώσεων / δεξιοτήτων και προϊόντων, με σκοπό την δραστηριοποίηση και την κοινωνικοποίηση όχι μόνο των πολιτών της Κέρκυρας που χρήζουν βοήθειας, μιας και βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, αλλά και πολιτών που έχουν έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται από την ιστοσελίδα μας. Η Τράπεζα Χρόνου απευθύνεται σε άνεργους, άπορους, άστεγους και γενικότερα σε άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, όπως και σε πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν το χρόνο τους και να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της φτώχειας στο Δήμο Κέρκυρας.

Μέσω της γνωριμίας των μελών της Τράπεζας Χρόνου υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας κοινωνικών ομάδων με σκοπό την κοινωνικοποίηση και την αλληλεπίδρασή τους, ώστε να αντιμετωπιστούν διάφοροι καθημερινοί προβληματισμοί που τους απασχολούν και αισθήματα περιθωριοποίησης. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξής τους από τον Κοινωνικό Λειτουργό της Δομής.

Στόχος μας οι συναλλαγές χωρίς χρήματα, η κοινωνική ένταξη των ευπαθών ομάδων και η ενίσχυση του εθελοντισμού!