ΜΕΝΟΥ

Έναρξη 2ου κύκλου Σπουδάζω με Υποτροφία στις Ξένες Γλώσσες

spoudazo agglikaΔίχως διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς, τα παιδιά πολύτεκνων ή τρίτεκνων και γενικά των ευπαθών ομάδων της Κέρκυρας, θα λάβουν κατά το τρέχον έτος, ίσες ευκαιρίες και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» του Οργανισμού μας, ζει εδώ και τέσσερα χρόνια. Πανελλαδικά η δράση αυτή διακρίνεται για τη δυνατότητα που δίνει σε μαθητές από φτωχές οικογένειες να σπουδάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ως μια νησίδα ποιότητας βραβεύτηκε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε πως αποτελεί την απόλυτη κοινωνική παροχή αυτή τη στιγμή στο χώρο της εκπαίδευσης. Μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, υπό τη σκέπη της EqualSociety, προσφέρουν δωρεάν σπουδές σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο σε νέους και νέες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία.

Ο Οργανισμός επέκτεινε το πρόγραμμα και στις ξένες γλώσσες. Για δεύτερη χρονιά στην Κέρκυρα παιδιά οικονομικά ευάλωτων οικογενειών έχουν την ευκαιρία της δωρεάν εκμάθησης ξένων γλωσσών. Σε συνεργασία με τα ξενόγλωσσα φροντιστήρια του τόπου μας, τα οικονομικά εμπόδια στην εκπαίδευση των παιδιών «γκρεμίζονται». Έχουν τη δυνατότητα να μάθουν μια ξένη γλώσσα (αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ισπανικής και ιταλικής) χωρίς να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός και παράλληλα να λάβουν μια δεξιότητα απαραίτητη για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Το πρόγραμμα προσφέρει τουλάχιστον 30 υποτροφίες σε νεαρά παιδιά που κατοικούν τόσο στην πόλη της Κέρκυρας, όπως και σε περιοχές γύρω από το κέντρο της πόλεως. Οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν άμεσα ώστε τα παιδιά να ενσωματωθούν κατευθείαν στα ήδη υπάρχοντα τμήματα των φροντιστηρίων.

Όσες οικογένειες ενδιαφέρονται να εντάξουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμά καλούνται να προσκομίσουν στα γραφεία του Οργανισμού, ταυτότητα γονέα, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό εφορίας, κάρτα ανεργίας του γονέα / γονέων σε ισχύ (εφόσον υπάρχει), πολυτεκνική κάρτα (εφόσον υπάρχει) και πιστοποιητικό εντοπιότητας.

Σημαντική προϋπόθεση και λόγος απόρριψης είναι να μην έχει ήδη εγγραφεί ήδη το παιδί σε κάποιο φροντιστήριο, από το οποίο θα χρειαστεί να διακόψει.

Οι αιτήσεις γίνονται στα γραφεία της Equal Society στην οδό Γεωργίου Θεοτόκη 61 (Σαρόκο), στον 4ο όροφο από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και τις ώρες 09:30 – 14:30. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 26610-21203.

H Equal Society ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους τα συνεργαζόμενα φροντιστήρια στο πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» και τα συγχαίρει για την κοινωνική τους προσφορά και το έντονο αίσθημα ευθύνης που διαθέτουν. Τα μεγάλα Κέντρα Ξένων Γλωσσών του νησιού μας που έλαβαν μέρος στο «Πρόγραμμα Σπουδάζω με Υποτροφία μία Ξένη Γλώσσα» παρέχοντας πλήρεις υποτροφίες ενός έτους για το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015 είναι η «Γλωσσωμάθεια Κέντρων Ξένων Γλωσσών» της κας Αντωλένας Βαραγγούλη, το «Progress Language School” της κας Ουρανίας Μπούζου, το ABC της κας Αγγελικής Μαλίτση, η «Μέθοδος» της κας Μαρίας Μπάκολη, το «En Francais» της κας Αννίτας Σουέρεφ, το «Πολύγλωττο» της κας Μαρίας Κάρου, το «Πολύγλωσσο» της κας Ευθαλίας Κάντα, το ΚΞΓ της κας Αθηνάς Φωτίου στη Λευκίμμη και το ΚΞΓ της Σπυριδούλας Σάλλα.