ΜΕΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΚΥΚΛΟΥ «ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ».

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «EqualSociety – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» με σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα μέσω των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Κέρκυρας. Ο οργανισμός μας σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς αναπτύσσει δράσεις στην εκπαίδευση, την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ»

Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της εκπαίδευσης υλοποιούμε το ήδη καταξιωμένο πρόγραμμα «Σπουδάζω με υποτροφία», το οποίο βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως κορυφαία δράση κοινωνικής προσφοράς για το 2013. Με αυτό παρέχονται υποτροφίες πλήρους φοίτησης σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες από ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού (ενδεικτικά σας αναφέρουμε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, Πανεπιστήμιο του Limerick (Ιρλανδία), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Athens University of Economics & Business , ΤΕΙ Πειραιά, Πανεπ. Αιγαίου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμίο Κύπρου, ΑΠΘ, κ.α.).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ» ΚΑΙ ΣΤΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

Σε συνέχεια του παραπάνω προγράμματος και επειδή η εκμάθηση ξένων γλωσσών, αν και απαραίτητη, δεν είναι πλέον εύκολη για πολλές οικογένειες του νησιού μας λόγω της νέας, δυσάρεστης οικονομικής πραγματικότητας το πρόγραμμα αυτό της Equal Society θέλει να βοηθήσει αποκλειστικά οικογένειες που, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης φέτος, έχουν αποφασίσει να διακόψουν την επιμόρφωση των παιδιών τους στις ξένες γλώσσες.

Στόχος μας είναι παιδιά οικογενειών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Equal Society «Σπουδάζω με Υποτροφία» που αφορά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση ξένης γλώσσας.

Το πρόγραμμα προβλέπει συγκεκριμένα στην παροχή πλήρους υποτροφίας για το εκπαιδευτικό έτος 2015 – 2016. Ο υποψήφιος νέος/α θα παρακολουθήσει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, οικονομικά αδύναμοι και γενικά οικογένειες ευάλωτων οικονομικά και κοινωνικά ομάδων. Η μοριοδότηση των δικαιούχων στηρίζεται σε κριτήρια, όπως είναι το ατομικό ή το οικογενειακό εισόδημα ανά περίπτωση, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, η εντοπιότητα, ο χρόνος ανεργίας και αποδεικτικά αναπηρίας (σε περίπτωση που υπάρχουν).

Σημαντική προϋπόθεση και λόγος απόρριψης είναι να μην έχει ήδη εγγραφεί ήδη το παιδί σε κάποιο φροντιστήριο, από το οποίο θα χρειαστεί να διακόψει.

Ο έλεγχος και η αξιολόγηση των παραπάνω κριτηρίων θα γίνει από τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας της EqualSociety.

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Αξιοσημείωτη είναι η επιτυχία του προγράμματος στη Λευκάδα, το οποίο ξεκίνησε πρόπερσι πιλοτικά και συνεχίζει έως και φέτος με τη συνεργασία των τοπικών φροντιστηρίων. Συγκεκριμένα συνεργάστηκαν 19 φροντιστήρια και προσφέρθηκαν 21 υποτροφίες όλων των επιπέδων.

Ανάλογη είναι η επιτυχία της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος πέρσι στην Κέρκυρα με τη συνεργασία 9 φροντιστηρίων και προσφέρθηκαν 23 υποτροφίες όλων των επιπέδων.

Πληροφορίες για τις δράσεις του Οργανισμού μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω ιστοσελίδες:

www.equalsociety.gr, http://spoudazo.equalsociety.gr/index.php/el/

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2661021203.