ΜΕΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

banner2Έμπρακτα ευαισθητοποιημένη απέναντι σε κάθε θέμα κοινωνικής προσφοράς η Equal Society θα βρίσκεται την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου από τις 11:00 το πρωί ως τη 13.00 το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία) στήνοντας μια πρότυπη «τράπεζα αίματος» στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί της Κέρκυρας.

Η αιμοδοσία αποτελεί στάση ζωής των ανθρώπων, τους ενώνει και υπερασπίζεται την ίδια τη ζωή. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, μιας και το αίμα δεν παράγεται σε κανένα εργαστήριο και δεν υπάρχει κάποιο υποκατάστατο γι’ αυτό. Κάθε μέρα εκατοντάδες συνάνθρωποί μας χρειάζονται βοήθεια.

Για εσένα η αιμοδοσία είναι 5’. Για κάποιον άλλο όμως, είναι όλη του η ζωή! Για το λόγο αυτό η κινητοποίηση και η ευαισθητοποίηση για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι άμεση ανάγκη. Η Equal Society απευθύνει έκκληση να σταθείτε στο πλευρό της, να κάνετε μια… «κατάθεση» ζωής και να δημιουργήσετε… «Δεσμούς Αίματος».

Όσο υπάρχουν άνθρωποι με αξίες, θα υπάρχουν και τέτοιες ανιδιοτελείς πράξεις αλληλεγγύης, αλτρουισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Χαρίζουμε λοιπόν ΖΩΗ στις 16 Δεκεμβρίου 2015! Αφιέρωσε 5’ από το χρόνο σου και δώσε και εσύ μια «ανάσα ζωής»…!!

Έναρξη 2ου κύκλου Σπουδάζω με Υποτροφία στις Ξένες Γλώσσες

spoudazo agglikaΔίχως διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς, τα παιδιά πολύτεκνων ή τρίτεκνων και γενικά των ευπαθών ομάδων της Κέρκυρας, θα λάβουν κατά το τρέχον έτος, ίσες ευκαιρίες και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» του Οργανισμού μας, ζει εδώ και τέσσερα χρόνια. Πανελλαδικά η δράση αυτή διακρίνεται για τη δυνατότητα που δίνει σε μαθητές από φτωχές οικογένειες να σπουδάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ως μια νησίδα ποιότητας βραβεύτηκε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε πως αποτελεί την απόλυτη κοινωνική παροχή αυτή τη στιγμή στο χώρο της εκπαίδευσης. Μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, υπό τη σκέπη της EqualSociety, προσφέρουν δωρεάν σπουδές σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο σε νέους και νέες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία.

Ο Οργανισμός επέκτεινε το πρόγραμμα και στις ξένες γλώσσες. Για δεύτερη χρονιά στην Κέρκυρα παιδιά οικονομικά ευάλωτων οικογενειών έχουν την ευκαιρία της δωρεάν εκμάθησης ξένων γλωσσών. Σε συνεργασία με τα ξενόγλωσσα φροντιστήρια του τόπου μας, τα οικονομικά εμπόδια στην εκπαίδευση των παιδιών «γκρεμίζονται». Έχουν τη δυνατότητα να μάθουν μια ξένη γλώσσα (αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ισπανικής και ιταλικής) χωρίς να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός και παράλληλα να λάβουν μια δεξιότητα απαραίτητη για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Το πρόγραμμα προσφέρει τουλάχιστον 30 υποτροφίες σε νεαρά παιδιά που κατοικούν τόσο στην πόλη της Κέρκυρας, όπως και σε περιοχές γύρω από το κέντρο της πόλεως. Οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν άμεσα ώστε τα παιδιά να ενσωματωθούν κατευθείαν στα ήδη υπάρχοντα τμήματα των φροντιστηρίων.

Όσες οικογένειες ενδιαφέρονται να εντάξουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμά καλούνται να προσκομίσουν στα γραφεία του Οργανισμού, ταυτότητα γονέα, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό εφορίας, κάρτα ανεργίας του γονέα / γονέων σε ισχύ (εφόσον υπάρχει), πολυτεκνική κάρτα (εφόσον υπάρχει) και πιστοποιητικό εντοπιότητας.

Σημαντική προϋπόθεση και λόγος απόρριψης είναι να μην έχει ήδη εγγραφεί ήδη το παιδί σε κάποιο φροντιστήριο, από το οποίο θα χρειαστεί να διακόψει.

Οι αιτήσεις γίνονται στα γραφεία της Equal Society στην οδό Γεωργίου Θεοτόκη 61 (Σαρόκο), στον 4ο όροφο από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και τις ώρες 09:30 – 14:30. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 26610-21203.

H Equal Society ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους τα συνεργαζόμενα φροντιστήρια στο πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» και τα συγχαίρει για την κοινωνική τους προσφορά και το έντονο αίσθημα ευθύνης που διαθέτουν. Τα μεγάλα Κέντρα Ξένων Γλωσσών του νησιού μας που έλαβαν μέρος στο «Πρόγραμμα Σπουδάζω με Υποτροφία μία Ξένη Γλώσσα» παρέχοντας πλήρεις υποτροφίες ενός έτους για το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015 είναι η «Γλωσσωμάθεια Κέντρων Ξένων Γλωσσών» της κας Αντωλένας Βαραγγούλη, το «Progress Language School” της κας Ουρανίας Μπούζου, το ABC της κας Αγγελικής Μαλίτση, η «Μέθοδος» της κας Μαρίας Μπάκολη, το «En Francais» της κας Αννίτας Σουέρεφ, το «Πολύγλωττο» της κας Μαρίας Κάρου, το «Πολύγλωσσο» της κας Ευθαλίας Κάντα, το ΚΞΓ της κας Αθηνάς Φωτίου στη Λευκίμμη και το ΚΞΓ της Σπυριδούλας Σάλλα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΒΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD), ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, Equal Society, μέλος της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, «Ιόνια Συμμαχία», προχωρά στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τα οποία εφεξής θα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους μέσω σχετικών πινάκων. Ο οργανισμός μας, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι τα αποτελέσματα των ωφελουμένων και των απορριφθέντων του προγράμματος θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Equal Society (www.equalsociety.gr) και της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών (www.pin.gov.gr ) . Πληροφορίες θα διατίθενται στα τα παραρτήματα της Equal Society σε Λευκάδα και Κέρκυρα.

  • Κέρκυρα : Γ. Θεοτόκη 61 & Τηλέφωνο :
  • Λευκάδα : Γουλιέλμου Δαίρπφελδ και Δημ. Βερροιώτη (είσοδος από Βούλη Βρεττού) 1ος όροφος & Τηλέφωνο :

Κέντρα πληροφόρησης αποτελούν επίσης τα κεντρικά καταστήματα των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Οι απορριφθέντες που επιθυμούν να υποβάλλουν ένσταση θα πρέπει να την υποβάλουν μέσω των Πιστοποιημένων Χρηστών του Εταίρου στον οποίο έγινε η αρχική αίτηση. Η ημερομηνία υποβολής ενστάσεων ορίζεται από Παρασκευή 23/10/2015 έως την Πέμπτη 29/10/2015 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες .

Η ένσταση κατατίθεται εντύπως ενώπιον των πιστοποιημένων χρηστών των Κοινωνικών Συμπράξεων που κατατέθηκε η αρχική αίτηση , φέρει πρωτότυπη υπογραφή του ενιστάμενου και συνοδεύεται από απλά φωτοαντίγραφα των δικαιολογητικών εγγράφων, που αποδεικνύουν τους λόγους τους οποίους επικαλείται.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες απλά παραλαμβάνουν ενστάσεις, δεν εκφέρουν καμία αξιολογική κρίση επ’ αυτών και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μέλη της επιτροπής ενστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα και μέσω των κωδικών σας στο taxisnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.idika.org.gr/teba/Default.aspx

Με νεότερη ανακοίνωσή μας , θα ενημερώσουμε για τη διαδικασία διανομής των προϊόντων.

ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ (δείτε εδώ)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΚΥΚΛΟΥ «ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ».

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «EqualSociety – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» με σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα μέσω των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Κέρκυρας. Ο οργανισμός μας σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς αναπτύσσει δράσεις στην εκπαίδευση, την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ»

Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της εκπαίδευσης υλοποιούμε το ήδη καταξιωμένο πρόγραμμα «Σπουδάζω με υποτροφία», το οποίο βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως κορυφαία δράση κοινωνικής προσφοράς για το 2013. Με αυτό παρέχονται υποτροφίες πλήρους φοίτησης σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες από ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού (ενδεικτικά σας αναφέρουμε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, Πανεπιστήμιο του Limerick (Ιρλανδία), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Athens University of Economics & Business , ΤΕΙ Πειραιά, Πανεπ. Αιγαίου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμίο Κύπρου, ΑΠΘ, κ.α.).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ» ΚΑΙ ΣΤΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

Σε συνέχεια του παραπάνω προγράμματος και επειδή η εκμάθηση ξένων γλωσσών, αν και απαραίτητη, δεν είναι πλέον εύκολη για πολλές οικογένειες του νησιού μας λόγω της νέας, δυσάρεστης οικονομικής πραγματικότητας το πρόγραμμα αυτό της Equal Society θέλει να βοηθήσει αποκλειστικά οικογένειες που, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης φέτος, έχουν αποφασίσει να διακόψουν την επιμόρφωση των παιδιών τους στις ξένες γλώσσες.

Στόχος μας είναι παιδιά οικογενειών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Equal Society «Σπουδάζω με Υποτροφία» που αφορά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση ξένης γλώσσας.

Το πρόγραμμα προβλέπει συγκεκριμένα στην παροχή πλήρους υποτροφίας για το εκπαιδευτικό έτος 2015 – 2016. Ο υποψήφιος νέος/α θα παρακολουθήσει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, οικονομικά αδύναμοι και γενικά οικογένειες ευάλωτων οικονομικά και κοινωνικά ομάδων. Η μοριοδότηση των δικαιούχων στηρίζεται σε κριτήρια, όπως είναι το ατομικό ή το οικογενειακό εισόδημα ανά περίπτωση, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, η εντοπιότητα, ο χρόνος ανεργίας και αποδεικτικά αναπηρίας (σε περίπτωση που υπάρχουν).

Σημαντική προϋπόθεση και λόγος απόρριψης είναι να μην έχει ήδη εγγραφεί ήδη το παιδί σε κάποιο φροντιστήριο, από το οποίο θα χρειαστεί να διακόψει.

Ο έλεγχος και η αξιολόγηση των παραπάνω κριτηρίων θα γίνει από τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας της EqualSociety.

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Αξιοσημείωτη είναι η επιτυχία του προγράμματος στη Λευκάδα, το οποίο ξεκίνησε πρόπερσι πιλοτικά και συνεχίζει έως και φέτος με τη συνεργασία των τοπικών φροντιστηρίων. Συγκεκριμένα συνεργάστηκαν 19 φροντιστήρια και προσφέρθηκαν 21 υποτροφίες όλων των επιπέδων.

Ανάλογη είναι η επιτυχία της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος πέρσι στην Κέρκυρα με τη συνεργασία 9 φροντιστηρίων και προσφέρθηκαν 23 υποτροφίες όλων των επιπέδων.

Πληροφορίες για τις δράσεις του Οργανισμού μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω ιστοσελίδες:

www.equalsociety.gr, http://spoudazo.equalsociety.gr/index.php/el/

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2661021203.